TÆNKER ALTID PÅ DIG

★★★★☆☆

Teatergrad er rykket ind i De Gamles By på Nørrebro, for hvem har mere brug for teater end de gamle, der har været særlig ramt af isolation og ensom under Corona-krisen. En formiddagsvisning for beboerne og en eftermiddagsvisning for alle os andre sikrer, at der er plads til alle.

Forestillingen TÆNKER ALTID PÅ DIG spiller tilmed udendørs og i det strålende solskin vi blev forkælet med denne eftermiddag, kunne man slet ikke undgå at komme i godt humør.

Rolf Hansen, Christine Worre Kann og Marie Louise von Bülow leverer fine harmonier i velkendte sange, der flettes ind i en spinkel men ganske kær fortælling om samhørigheden i trioen "Vilde hjerte". Hele herligheden er iscenesat med let hånd af Pelle Nordhøj Kann og varer knap en time.

Lune Rolf Hansen er charmebøffen Kaj, en af søens brave folk med et godt øje til en lang række piger. Men Kaj har også en mere sårbar side, som især blive synlig, når han snakker om sin gamle far, der også var sømand.

På samme måde lærer vi også trioens kvindelige medlemmer bedre at kende, når Marie Louise von Bülow beretter om den gæve bedstemor på Bakkens Hvile og når Christine Worre Kann synger den grand prix-vindende titelsang, der afspejler savnet af broderen i USA. Marie Louise von Bülow har et jordbundet nærvær, man ikke kan købe sig til for penge, og den meget smilende Christine Worre Kann formår at gøre den krævende "Der er så stille nu" til sin egen.

Vi får også fællessang og således opstår der et ubesværet fællesskab trods stoleafstand og afsprittede lemmer. Intet under at flere af beboerne åbnede vinduerne for at nyde lidt af underholdningen fra vindueskarmen. Og man må atter konstatere, at Teatergrad igen har fundet den rigtige forestilling til det rigtige forum. Tak for det.

(Michael Søby)