42ND STREET

En af 30ernes store filmmusicals blev også en betydelig succes i sceneversionen på Broadway i 1980 og blev hædret med en Tony-pris som årets bedste musical. Senere er det blevet til flere genopsætninger, alle succcesfulde, og nu kan man i Cinemaxx ved Fisketorvet i København glæde sig over en flot transmission af den Olivier-prisbelønnede London-udgave fra Theatre Royal i Drury Lane.

Den tidligere barnestjerne Bonnie Langford (fra filmen “Bugsy Malone” og Angela Lansbury-opsætningen af “Gypsy”) bekræfter sit talent som den modne stjerne Dorothy og hverken Tom Lister som den skrappe instruktør Tom, Clare Halse som den uerfarne Peggy og Philip Bertioli som den selvfede danser Billy sætter en fod forkert denne eftermiddag.

Man imponeres desuden over, hvorledes man i den uhyre velfungerende transmission formår at formidle Busby Berkeleys revolutionerende filmkoreografi.

Forestillingens iscenesætter er da også Mark Bramble, en af showets forfattere, og han ved hvordan man præsenterer evergeens som “Dames”, “Shuffle Off To Buffalo” og den uimodståelige “Lullaby Of Broadway”.

Det er nærmest umuligt at sidde stille til denne overdådige forestilling, og man danser ligefrem derfra, for 42ND STREET rummer en energi og en livsglæde, der smitter.

(Michael Søby)