GOOSEBOY

★★★★☆☆

Viggo (kært og kækt fremstillet af Thomas Refslund Ravn), er en gæv gut, der bruger lidt for meget tid på spil – ikke mindst superhelte-spillet GOOSEBOY. Først da en sød pige (naturligt spillet af Frida Luna Roswall Mattson) tager ham med ud i virkeligheden, opdager han, hvor eventyrlig den kan være. Historien får for alvor luft under vingerne, da en meget talende jysk gås ramler ind i hans rude.

Sangerinden Szhirley agerer drengens hårdtårbejdende mor i en sprudlende veloplagt præstation, og hun får selskab af andre velsyngende divaer – blandt andre den karismatiske Caroline Henderson som sundhedsguru og Marie Dalsgaard som sej rocktøs.

Vi vidste alle, at Rasmus Bjerg kunne synge, men mere overraskende er det, at han får vokal assistance af Søren Malling og at de begge optræder som to ikke alt for kvikke DSB-medarbejdere. Måske i familie med Hella Joof og Peter Frödins meget lokale politibetjente fra "Hannibal og Jerry"? Man ved det ikke.

Prikken over i’et er dog det korte men uforglemmelige gensyn med hele Danmarks Dario (Campeotto), der stadig kan synge som en drøm.
Og GOOSEBOY virker just som en drøm – med sin venlige tone og sine glade solbeskinnede billeder.

Filmens instruktører Michael Wikke og Steen Rasmussen har heldigvis minimeret deres egne roller og det er klogt, for gode skuespillere bliver de aldrig.
Men de kan kunsten at skabe glæde hos børn såvel som voksne, og det er vel også noget?