I FEEL GOOD

★★★★☆☆

Det kan være svært at bevare optimismen, når man efter 30 år som Danmarks mest poetiske gadeteater ikke har fået fornyet sin bevilling. Eller hvis man er styrtet ned med et fly og må gennem en jungle af vilde dyr for at nå til Dubai.

Men Brændende Kærlighed takker af – i al fald i denne omgang – med en håbefuld forestilling, der får os til at tro på det gode imod alle odds.

Valnøddeplænen i Kongens Have tjener som skueplads for en times frydefuld og så godt som ordløs komik med scenografen Henriette Drejer Lubanskis vragrester som et ypperligt udgangspunkt.

Kristian Dinesens energiske flykaptajn forsøger iført flot tandsæt at få os alle til at bevare roen, når han ikke taler i mobil med en af sine kåde veninder.

Line Svendsen agerer hans hårdt prøvede stewardesse, der med et imponerende kropssprog og en udtryksfuld stemme må håndtere både den selvoptagede kaptajn og den gramsende passager Hr. Q. Cumber (jo, det sjældne navn udtales som det engelske ord for agurk!).

Jens Kløft, der har skrevet forestillingens fine manuskript med Annegrete Kraul, øser generøst af al sin erfaring som den møgirriterende passager, der efter et gok i nøden skifter personlighed til mild og kærlig.

Bodil El Jørgensen formår med sin iscenesættelse af få os til at føle os, som var vi ligeledes havnet midt i en jungle, selvom vi rent faktisk kun befinder os nogle få hundrede meter fra Statens Museum for Kunst.

Man bør derfor ile til Kongens Have en eftermiddag eller aften fra tirsdag og til søndag, for her at nyde den foreløbig sidste portion Brændende Kærlighed, indtil Statens Kunstfonds Scenekunstudvalg igen kommer til fornuft.

(Michael Søby)