US

★☆☆☆☆☆

Jordan Peele vandt ganske ufortjent en Oscar for manuskript til splatterdramaet "Get Out", og hans nye film bekræfter desværre kun, hvor overvurderet han er og at der primært lå racepolitiske motiver bag den pris.

Også denne gang pirrer han lidt til den skjulte racisme, som stadig er så ømtåleligt et emne i USA. Lupita Nyong’o, der vandt en Oscar for sin birolle i "12 Years A Slave" spiller her det kvindelige overhoved i en afroamerikansk kernefamilie, der en nat pludselig får besøg af en zombie-agtig kernefamilie, der ligner hendes familie på en prik.

Det viser sig snart, at også andre familier får besøg af disse blodtørstige udgaver af sig selv, og de "normale" familier viser også snart deres dyriske sider i deres forsøg på at overleve.

Elisabeth Moss ruller med øjnene og nyder tilsyneladende at lege psykopat som forkvaklet hvid kvinde, mens handlingen bliver mere og mere forvrøvlet. Der er huller i plottet, som end ikke en rap replik eller to kan skjule, og så varer filmen godt to timer og forekommer mindst ligeså forudsigelig som gysergenrens øvrige skuffelser.

Hvis Jordan Peele er virkelig er manden, der skal redde afroamerikanernes fremtid i amerikansk film, står det værre til i USA, end man frygtede – og det siger ikke så lidt.