SILVIO OG DE ANDRE

★★★★★☆

Paolo Sorrentino, der vandt en Oscar for "Den store skønhed", følger succesen op med SILVIO OG DE ANDRE ("Loro 1 & 2"), et ætsende skarpt portræt af italiensk politiks livsfarlige "enfant terrible".

Filmen er samtidig en billedfortælling om vor tids Italien, et kvindefornedrende Paradise Hotel forbeholdt rige forretningsmænd, der alle er svindlere. Nogle er bare bedre til at svindle end andre og den folkekære Silvio stod i spidsen for dem alle.

Sorrentinos foretrukne stjerne Toni Servillo fremstiller Silvio Berlusconi som et stort skræmmende barn, der først gør tager tilløb til at blive voksen, da hans hustru (indædt spillet af Elena Sofia Ricci) siger fra overfor alle hans løgne.

Riccardo Scamarcio (som vi sidst har nydt i "Dalida" som titelkarakterens bror) er træfsikker manden, der har set op til Silvio men som ender med at blive hans offer og Fabrizio Bentivoglio yder en rørende indsats som vennen, der pludselig mærker Silvios vrede.

Oprindelig bestod SILVIO OG DE ANDRE af to film af normal spillefilmslængde, men for at kvalificere til en Oscar-nominering, klippede man filmene sammen et værk på to en halv time – men opnåede alligevel ikke det ønskede hæder. Lokalt har SILVIO OG DE ANDRE fået meget anerkendelse for at at ligge fingrene imellem, og hvis man ønsker at forstå, hvad der skete med Italian under Silvio Berlusconi, er SILVIO OG DE ANDRE et uhyggeligt svar.