BUNBURY

★★★★★☆

For nogle år siden pustede Aalborg Teater støvet af farcen "Den spanske flue" og nu er tiden kommet til Oscar Wildes uopslidelige komedie "The Importance of Being Earnest" eller på dansk: BUNBURY.

Dette komiske mesterværk bliver ikke blot forynget men ligefrem fornyet på Aalborg Teaters store scene. Iscenesætter Thomas Bendixen formår det umulige og omplanter Wildes elegante opgør med Viktoria-tidens England til flower power-tidens i grunden ligeså dogmestyrede univers.

I et overdådigt orange-domineret farvehelvede kreeret af Maja Ravn møder vi to Beatles-syngende spradebasser kaldet Aksel og Erling. De lever begge et dobbeltliv for bedre at kunne nyde fristelserne i byen såvel som på landet, men en dag forelsker de sig og deres overfladiske livsførelse bringes med eet slag i fare.

Bendixen har sammen med dramaturgen Jens Christian Lauenstein Led både foretaget den vellykkede bearbejdelse og den vittige oversættelse af navne og steder, vi næsten synes vi kender.

Et veloplagt skuespillerhold anført af den uimodståelige Carsten Svendsen (som livsnyderen Aksel Monstrup) har en fest med Wildes raffinerede replikudvekslinger. Ingen taler naturligvis med større vægt end Marianne Høgsbros gloriøse tante, Augusta Skrydsborg, og alle bidrager positivt til at gøre denne forestilling til en gang velgørende storartet nonsens.