BOGEN OM BADEHOTELLET

★★★★☆☆

af Jacob Wendt Jensen

Forlaget People’s Press

Den flittige forfatter Jacob Wendt Jensen har begået en prægtig bog om Stig Thorsboe og Hanna Lundblads umådeligt populære TV-serie BADEHOTELLET.

Bogen er smykket af nogle sublime fotos fra seriens tilblivelse og giver også et fint indtryk af livet bag kulisserne. Men man burde afgjort have vente med at færdiggøre bogen til det definitive sidste afsnit var rullet over skærmen. Sammenholdt med den høflige forfatters næsten lidt for venlige tone fremstår den som en luksus-reklame, hvilket TV2 og seriens mest ukritiske fans formodentlig vil være tilfredse med.

BADEHOTELLET var længe om af få tv-anmeldernes opbakning, men er da også blevet bedre med tiden. På højde med Huset på Christianshavn kommer den dog næppe, og at den skulle kunne true MATADORs status som den bedste danske tv-serie nogensinde, er naturligvis en absurd tanke.

Men Jacob Wendt Jensen er gået til den bundne opgave med en forbilledlig grundighed, og der er slet ingen tvivl om, at BOGEN OM BADEHOTELLET kommer til at gøre lykke i mange hjem.

Et væld af interviews med seriens stjerner giver også liv til bogens mange informationer. Vi får ligeledes resuméer af samtlige afsnit i de første ni sæsoner, og hvilket ikke giver mening, når alle ved, at der mangler en sæson.

På de givne betingelser har Jacob Wendt Jensen dog udført sit arbejde upåklageligt, men selv fans af serien må længes efter nogle flere modhager i beretningen om Badehotellets tilblive og nogle citater fra blot en del af de anmelderopstød, som serien har udløst i snart 10 sæsoner.

(Michael Søby)