GRINCHEN

★★★★☆☆

Det er efterhånden 18 år siden, at Ron Howards støjende spillefilm "Grinchen – Julen er stjålet" havde verdenspremiere. Filmen vandt en Oscar for sminkingen og var desuden nomineret for kostumer og dekorationer.

Den overenergiske Jim Carrey opnåede sågar en Golden Globe-nominering, men der var også dem, der fandt hans ondskabsfulde portræt forstemmende. Vel har forfatterne tyvstjålet fra Charles Dickens "Et juleeventyr" med den arrige Scrooge som centralfigur, men når Grinch er direkte ondskabfuld, er det så morsomt?

I den nye animationsversion ødelægger GRINCHEN en snemand og smadrer julemaden for en gammel dame. Men det er som om, at animationsuniverset gør den slags grusomheder mindre alvorlige. Især hvis man er vokset op med TV-sadister som Anders And samt Tom & Jerry. Sympatisk bliver det dog aldrig.

GRINCHENs kære hund hjælper også med at forsøde vores oplevelse og et velnæret rensdyr såvel som en højlydt ged bidrager til morskaben.

Så GRINCHEN er slet ikke ene om at komme i mildt julehumør undervejs og når man tilmed får en lille kortfilm med de gale gule "Minions", så vil diverse barnlige sjæle nok være tilfredse.