JULEKORTET

★★★★☆☆

PostNord har gjort sit til at udrydde en smuk dansk juletradition ved navn JULEKORTET. Men heldigvis har vi Eventyrteatret til at minde både børn og voksne om det smukke og vigtige ved netop denne tradition.

Bo Skødebjørg står anført som dramatiker såvel som iscenesætter af denne sympatiske lille forestilling og Kristine Brinckers småkage-inspirerede juledragter klæder de kære nissebørn.

Komponisten Christian Dahlberg er atter engang leveringsdygtig i flere ørehængere bl.a. kærlighedsduetten "Nu er vi her" fremført af to af Eventyrteatrets mest spilleglade medvirkende, Jacob Spang Olsen og Desiree Pedersen. Ella Kring Henriksen agerer på rørende vis den forsømte lillesøster Mandel, der må skrive et julekort til sin far for at få den opmærksomhed, hun fortjener.

Selvom man er lille af størrelse, kan man godt have bestemthed i stemmen, når man hedder Juliane Bærentzen og spiller revisor i Postministeriet. Også Kevan Soliman morer som den energisk dansende rengøringschef Mopsen. Nævnes må også Markus Planck, der i rollen som Stub formidler forelskelsen i Frk. Kugle med lige dele ynde og sødme.

Eventyrteatret må nok på udstyr se sig slået af en anden af Tivolis juleforestillinger, nemlig "Nøddeknækken", men er ikke desto en hyggelig forestilling, som især mindre børn vil have stor glæde af.

(Michael Søby)