TAK FOR MAD

★★★☆☆☆

Et skægt koncept får en noget skrøbelig realisering på Xenon scenen i Teaterhuset. Her byder man på madteater, hvilket rent kulinarisk indebærer fem små retter, et glas rødvin, portvin og kaffe samt vand.

Retterne serveres ved et langbord af tre kække unge piger, som var vi til fest i forsamlingshuset, og præsenteres med lidet entusiasme men en skøn udenlandsk accent af en mand skjult bag et lærred.

Pigerne, som er fra teatergruppen Praxis, fortæller især i starten lidt om maden og skifter kostumer og kropsholdning efter hvilken mad, de serverer. Man er godt hjulpet, hvis man forstår nynorsk, for kun een af pigerne taler dansk. Men sangen "torsken er vor ven" kan vi heldigvis alle glæde os over. Morskaben fortager sig undervejs indtil en overraskende energisk og højlydt finale.

Det er svært at yde Marco Maccaarinis kogekunst fuld retfærdighed, når al maden serveres kold inklusiv hovedretten – barbecuemarineret andebryst med en mos af knoldselleri, og kraftig skalotteløgssauce. Men lækkert ser det i al fald ud. Og forholdsvis billigt i forhold til så mange andre former for madteater, omend portionerne er (for) små. Skal konceptet fungere tilfredsstillende, må maden som minimum kunne serveres varm.

Hele menuen inklusive de teatertralske og filmiske indslag for bordenderne er dog afviklet med beundringsværdig præcision på et par timer, og det virker ret passende til et løjerligt men ganske originalt arrangement som dette. Vi siger derfor venligt TAK FOR MAD, og skynder os hjem til natmaden.

(Michael Søby)