C’EST LA VIE!

★★★★☆☆

Olivier Nakache og Eric Toledano, duoen bag den overvældende franske kassesucces "De urørlige", er tilbage med endnu en moderne feel-good film. C’EST LA VIE! (eller "Le Sens de la Fête", som den hedder i Frankrig).

Jean-Pierre Bacri tager endnu en tur som livstræt bitter mand, der ikke helt kan følge med tiden. I rollen som bryllupsarrangøren Max får han solid opbakning fra flere fronter: Jean-Paul Rouve og Gilles Lellouche er morsomme som henholdsvis pinlig fotograf og utålelig DJ, Xavier Dolan-stjernen Suzanne Clément illuderer som Max’s svale elskerinde og formidable Hélène Vincent er brudgommens forførende mor.

Men også relativt nye navne som Benjamin Lavernhe, Vincent Macaigne, Eye Haidara, William Lebghil og Kévin Azaïs bidrager til at gøre C’EST LA VIE! til en appetitvækkende fransk komedie i stil med "4 bryllupper og en begravelse". Her er der dog ingen, der dør – eller er der?

C’EST LA VIE! er en ganske underholdende affære, men med en spilletid på knap to timer nok en smule for lang. Helt så stor en kassesucces som "De urørlige" bliver den dog ikke, selvom man dog hygger sig ganske godt undervejs. Der er dog flere franske film på repertoiret lige p.t., der er endnu bedre, og som derfor i endnu højere grad fortjener publikums opmærksomhed.