HÅBET ER LYSEGRØNT

★★★★☆☆

Mammutteatret præsenterer i samarbejde med Betty Nansen Teatret forestillingen HÅBET ER LYSEGRØNT. En produktion, der har været ramt af flere problemer undervejs bl.a flere sygemeldinger, men resultatet viser sig heldigvis at kunne stå på egne ben.

Forfatterne Kasper Colling Nielsen og Claus Flygare har sammen forfattet en både vittig og intelligent tekst, der ganske vist stritter lidt i flere retninger i Henrik Grimbäck og Claus Flygares iscenesættelse, men som samtidig sprudler mere end så mange andre mere formfuldendte stykker.

Tina Gylling Mortensen er på flere måder et overdådigt bekendtskab – både som bankdirektøren med det tankevækkende navn Preben Harris og i særdeleshed som den toneangivende digter Bolette Lund (udtales "Bolettelund"…), hvis magtfulde værker synes baseret på virkelige hændelser, der aldrig har fundet sted! En Me Too-profet med stadig mere livsfarlige disciple og i stigende grad urørlig i sin ukritiske selvophøjelse.

Josephine Park, Andrea Vagn Jensen og Anne Sofie Wanstrup er ligeledes glimrende i skiftende roller – og især Wanstrup får lejlighed til at vise sin alsidighed – både som mand og ulv.

Historien om ulvene, der trænger ind over vore grænser og spræder død og ødelæggelse lader sig let oversætte i nutidens fremmedfjendske politiske klima, men takket være HÅBET ER LYSEGRØNT forbliver vi et langt stykke af vejen optimister.

(Michael Søby)