A GHOST STORY

★★☆☆☆☆

Cinematekets ledelse spilder atter deres ressourcer ved at ophøje endnu en kedsommelig "genre"-film til månedens film i Cinemateket.

Gysere og Science Fiction har i flere år været programrådets svage punkter, men hvorfor en ligegyldig amerikansk film, der i fatal grad spilder dygtige skuespillere som Casey Affleck og Rooney Mara, skal have talrige visninger, giver simpelthen ingen mening.

Jo, vi får nogle kønne billeder undervejs og også musikalsk er der forsonende øjeblikke, men vi er så aldeles ligeglade med filmens karakterer, at disse elementer kun virker som tom æstetisk, der understreger filmens hulhed. Instruktøren David Lowery har da også stadig til gode at lave en helstøbt film, men den pretentiøse indpakning har han sans for.

A GHOST STORY svælger i pseudo-sorg, som især naive filmstuderende vil forveksle med dybde. Spøgelserne leder tanken hen på H. C. Andersens "Kejserens nye klæder", men hvor Kejseren ikke havde noget tøj på, er der ingen substans under de hvide klæder i A GHOST STORY. Vi forbliver dybt uinteresserede, når Rooney Mara som M forsøger at æde sig ud af sit tab, og vi spekulerer blot på, om hun eller vi kaster op først.

A GHOST STORY er med andre ord i mere end een forstand en spøgelseshistorie, der aldrig manisfesterer sig som noget relevant eller ægte, som vi behøver bruge tid på. En del mennesker forlod da også visningen undervejs, og det kan man bestemt ikke bebrejde dem.