I, TONYA

★★★★★☆

Traileren til I, TONYA forekommer så karikeret, at man frygter, at I, TONYA er "Mommie Dearest" på skøjter. Men heldigvis fremstår filmen langt mere kompleks, og frem for alt bandsat underholdende.

Margot Robbie, der også er medproducent på filmen, er overrumplende god som den fallerede skøjteprinsesse, der kom under mistanke for et attentat mod en konkurrent. Det raffinerede ved instruktøren Craig Gillespies film er, at vi ikke blot høre Tonya Hardings version af de dramatiske begivenheder, men også exmandens og moderens. Sidstnævnte er sæsonens væreste moderdyr, men Allison Janney (der spillede Meryl Streeps kæreste i "The Hours") formår alligevel at gøre hende menneskelig, og må efter Golden Globe-triumfen anses som Oscar-favorit i kategorien for kvindelige biroller.

I, TONYA er rapt klippet og sminkearbejdet hører blandt sæsonens mest imponerende.
Men frem for alt gør Gillespies sociale vinkel på historien indtryk.

Disse mennesker opfører sig muligvis som bæster, men de har aldrig fået muligheden for at lære andet. Filmen retter også en kritik mod det sportssamfund, der vurderer rigdom, skønhed og gode manerer højere end talent. Og som derved blive medansvarlige for en trist skæbne som Tonya Hardings.