PEJSESHOW 2019

★★★★★☆

"Pejsen skyder på det hele" er titlen på årets pejseshow i Brædstrup og det er ikke helt forkert. Anført af Gordon Kennedys prisnominerede "Krads" fra Kerteminderevyen bliver alverdens tabuer konfronteret, og vi får i tilgift hele to numre om vor tids krænkelseskultur. Diverse filmklip med pejsens "gæster" og andet godtfolk fungerer også i år som fikse overgange mellem indslagene.

Den indledende gennemgang af årets begivenheder gør også lykke i år, og iscenesætteren Donald Andersen udviser god fornemmelse for at blande gammel og nyt materiale aftenen igennem.

Forestillingens producent Mikkel Schrøder er igen i år forestillingens musikalske hovedkraft og det kommer også hans viv Christine Astrid til gode. Hun får virkelig plads til at stråle – også som speedsnakkende latinoassistent i et lidt for langt nummer om en ikke alt for heldig tryllekunstner, og har ligeledes mest at lave i de musikalske medley’er, som er Pejseshowet særkende.

Aftenens flotteste stemme finder man dog hos Sara Gadborg, der i 2. akt endelig får lov til at trykke den af i en flot Aretha Franklin-hyldest med sangen "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman". Gadborg har også bidraget skriftligt til et par af hendes egne solonumre, og selvom tekstforfatteren Gadborg endnu ikke er på niveau med scenekunstneren Gadborg, så har hun tydeligvis talent. Det skal blive spændende at se, om hun i højere grad får lov til at folde hele sit register ud i Rottefælden til næste år. Hendes prisbelønnede indsats i musicalen "Ghost" vidnede i al fald om et vokalt overskud, som man har pligt til at udvikle.

Rasmus Friis Tvorfoss og hans showband sørger for, at vi musikalsk kommer vidt omkring. Lasse Spangenbergs kostumer kunne godt have brugt mere vildskab. Ideen med at inddrage Pejsegårdens gamle gardinerer var sjov, men lidet elegant afviklet.

Som altid var maden og servicen på Pejsegården i top, selvom man ved pressebordet nåede at blive bekymret, da der "kun" var pandekager, is, æblekage og ost på dessertbordene. Men snart kom hovedattraktionen – de mange forrygende kager – også frem, for dessertbordet på pejsen er nemlig ligeså så ødselt som buffeten med hovedretter. Og med alle de dejlige kalorier fulgte også lettelsen: Årets pejseshow lever også kulinarisk op til forventningerne.

 

(Michael Søby)