SUBURBICON

★★★★☆☆

George Clooney har drejet en grum men også morsom filmfortælling med manuskript af blandt andre de berygtede Coen-brødre. De transporterer os tilbage til et nydeligt forstadskvarter i 50ernes USA, hvor alt ånder idyl blandt den reletivt velstillede hvide middelklasse. Lige indtil den dag, at en sort familie rykker ind i kvarteret. Da beslutter man at bygge et gigantisk hegn (paralellerne til Donald Trumps mexikanske mur er ikke til at tage fejl af).

Familien hetzes konstant og mistænkes for alverdens forbrydelser, selv da den lille hvide dreng Nicky mister sin mor under et indbrud i hjemmet.

Nicky bliver dog snart opmærksom på, at moderens tvillingsøster står i forhold til faderen, og snart må den lille dreng forholde sig til. om det er i virkeligheden er hans egen far og moster, der er ansvarlige for mordet på hans mor?

Sympatiske Matt Damon forsøger at gøre den komplekse faderrolle troværdig, og Julianne Moore har en fest i rollerne som de to søster, henholdsvis mor og moster til Nicky.

Oscar Isaac er ganske skarp i en skøn birolle som mistænksom forsikringsmand, og så yder den lille Noah Jupe en bemærkelsesværdig modig indsats som den stadig mere paranoide Nicky.

SUBURBICON fremstår uhyre velproducet på alle fronter, og kan meget vel ende på flere lister over årets bedste film. Bemærk også den dejlige musikside.