BRIDGE OVER TROUBLED WATER

★★★☆☆☆

Art Garfunkel og Paul Simon dannede i 60erne pophistoriens mest succesfulde duo og det er deres historie, som Landsteatret nu har fået den gode ide at omsætte til teater.

Forestillingen kan p.t. ses på Bremen, hvor udluftningen drillede denne aften, men når først musikken spillede, kunne man lige akkurat abstrahere fra det.

Manuskriptet til teaterkoncerten BRIDGE OVER TROUBLED WATER er desværre en slem rodebutik, og de to medvirkende bevæger sig derfor usikkert mellem at ligne og at være. Men Nis Pedersen og Morten Lützhøfts vokale harmonier lyder heldigvis udmærket, hvilket kompenserer for meget. Og i sidste ende er det jo genhøret med klassikere som "The Sound of Silence" og ”Bridge over Troubled Water” publikum er kommet for at høre, og vi får dem begge og flere til.

Forestillingen fungerer bedst i de musikalske eller fortællende afsnit, mens den får problemer, når der stilles krav til de medvirkendes evner som skuespillere.

Et syretrip forekom pinligt udvendigt, og man kunne næsten høre stilfulde Anne Bancroft rotere i sin grav, mens man var vidne til en aldeles umorsom parodi på forførelsesscenen fra Mike Nichols’ Oscar-vinder "Fagre voksne verden" ("The Graduate").

Men alt godt til de tålmodige: Slutsangen "Old Friends" blev fortolket med en smittende oprigtighed af de to sangere. Det grå guld strålede da også ved genhør af deres ungdoms soundtrack, men det gjorde ikke Peter Audes sløsede iscenesættelse bedre. Nostalgi er ikke altid nok.