DE GLEMTE BØRN

★★★★★☆

Helt små børn bør blive hjemme, men er dine børn så småt begyndt at gå i skole, er de også klar til at blive introduceret til børneballetten DE GLEMTE BØRN. En flot satsning fra Det Kongelige Teaters side, og den tager sig da også nydelig ud på Gamle Scene.

Vi er i et øvelokale, hvor en gruppe børn går til ballet og vi møder bl.a. en lille pige, der også træner på egen hånd, når de andre er gået hjem. Pludselig får hun øje på en lille trist pige i spejlet. Hun tager den lille ballerina med igennem spejlet ind til de andre glemte børn.

De holdes stangen af Fru Mester og hendes små katte, der med skarpe klør vogter over de glemte børns hjerter. Men heldigvis elsker mus jo at drille katte, og hjælper dermed den lille pige, således, at alle hjerter kan falde på plads.

Fortællerteksten formidles med stor kropslig kunnen af en repliksvag karakterdanser, og her burde man nok have overladt ordene til en skuespiller, så danseren kunne hellige sig sine trin. Teksten og formidlingen af den integreres lidt for kluntet i helheden, men rent koreografisk er DE GLEMTE BØRN en nydelse.

Kostumerne bidrager ligeledes til at gøre DE GLEMTE BØRN til en visuel fornøjelse og ungerne elsker de små mus, der kommer til at spille en afgørende rolle i historien.

Ingen tvivl om, at DE GLEMTE BØRN nok skal få balletinteressen til at spirre hos småfolk og deres voksne.