SKATTESAGENS HELTE

★★★★★☆

Kristian Halken har i årevis hørt blandt vores mest beske karakterskuespillere med en evne til at finde kulsort humor i erhvert drama. Det kan derfor ikke overraske, at hans satiriske komedie SKATTESAGENS HELTE emmer af dette særlige vid samtidig med, at humoren har bid.

Forestillingen gæstespiller p.t. på Teater Grob, og i Anne Zacho Søgaards iscenesættelse er det blevet en underholdende affære – selv for folk uden nogen interesse for politik.

Ina Miriam Rosenbaum, Andreas Jebro og Søren Bang Jensen udgør den energiske og træfsikre skuespillertrio, der formår at gøre politikere og jurister, embeds- og ombudsmænd til nærværende skikkelser: Alle med en rolle i den skattesag, der tog fart med samme hast som homo-rygterne om Helle Thornings mand.

SKATTESAGENS HELTE vover virkelig pelsen, for Kristian Halken tør heldigvis at gå linen ud med sin præcise crazy-komik. Det bidrager til at gøre SKATTESAGENS HELTE til et af de mest vitale og intelligente eksempler på politisk teater herhjemme i årevis.