BECOMING HUMAN, BECOMING WOMAN

★★★☆☆☆

BECOMING HUMAN, BECOMING WOMAN ***
Efter en katastrofal start for et par år siden, har det Teater-tapas på Refshaleøen (også kendt som teaterøen!) efterhånden fundet en vis balance, hvor diverse mere eller mindre alternative teaterindslag på ca. 15-30 minutter kombineres med uprætentiøse snacks som stænger af agurk og gulerødder, smalle knækbrød med dyppelse, oliven samt et lille bæger miso-supper.

Under CPH STAGE kan man opleve en særudgave af Teater-tapas med bl.a. et indslag kaldet BECOMING HUMAN, BECOMING WOMAN. Her anskues myten om havfruen, der ofrer sin tunge for et liv på jord med en mand, fra en moderne kvindes synsvinkel.

Pernille Rübner-Petersen formår med en stærk udstråling, en flot og udtryksfuld stemme og et elastisk kropssprog at gøre havfrue-historien nærværende og relevant. Man kan være tilbøjelig til at tilsidesætte den som værende kvindefjensk – i al fald i H. C. Andersens version – men Pernille Rübner-Petersen får heldigvis formidlet flere nuancer i på et velfungerende engelsk. For Havfruen er også en kvinde, der sætter sig et mål og gennemfører det – omend med store omkostninger.

Pernille Rübner-Petersens får os virkelig til at gyse over disse omkostninger, da hendes smukke sangstemme forsvinder og erstattes en uhyggelig væsen fra Havfruens tungeløse hals.

Det er indslag af denne type, der gør en udflugt til Teaterøen, forsvarligt, og man kan på udvalgte tidspunkter sejle med en af havnebusserne til en mole "kun" 10 minutters gang fra spillestedet.

(Michael Søby)