AMERICAN MADE

★★★☆☆☆

Navnet Tom Cruise er efterhånden ikke bare linket til men decideret fastlåst til gammeldags actionfilm. AMERICAN MADE hører heldigvis til de mere veloplagte, og Tom Cruise ser for en gang skyld ud til at have moret sig, mens han har indspillet den. Lidt mørk hårfarve er også alt hvad der skal til for at gøre den aldrende Cruise acceptabel som action-stjerne.

Han har også en ganske farverig rolle som Barry Seal, der både arbejder for CIA og narkosmuglere, fordi han som dumdristig pilot altid er i stand til at levere varen.

Historien forekommer så vanvittig, at man slet ikke tvivler på, at den bygger på virkelige hændelser, og instruktøren Doug Liman skaber et tegneserieagtigt 80er-tidsbillede med glimt i øjet. Ikke mindst skildringen af datidens forhold mellem USA og Sydamerika har en vis bramfri charme.

Den ellers så talentfulde Domhnall Gleeson virker en anelse malplaceret som Cruises unge chef, hvorimod Caleb Landry Jones stjæler al opmærksomhed som Cruises utilregnelige svoger.

AMERICAN MADE fremstår samlet set som en ganske underholdende action-komedie, der tilsyneladende ligner andre af tidens Cruise-film, men som alligevel er en smule bedre.