THE LOST CITY OF Z

★★★★☆☆

New Yorker-instruktøren James Gray har sine fans, selvom det kun er blevet til 6 spillefilm på et kvart århundrede. Mest kendte er vel de intime gangsterfilm "Little Odessa" og "We Own The Night", men rent kunstnerisk kunne man med ligeså stor ret fremhæve kærlighedsdramaet "Two lovers" eller den afdæmpede flygtningeberetning "New York Imigrant" ("The Imigrant") med franske Marion Cottiard i sin hidtil bedste engelsksprogede rolle.

Denne gang byder han på en overraskende gammeldags eventyrfilm om Percy Fawcetts ekspeditioner til Amazon-junglen. Filmen har en noget omstændelig begyndelse og en spilletid på næsten to-en-halv time kræver en vis tålmodighed. Men den episke beretning om Percy Fawcett og hans familie fænger efterhånden, som vi kommer længere ind i junglen.

Charlie Hunnam forekommer umiddelbart for ung og for klein til rollen som Percy, men han får med tiden mere tyngde i spillet og ender med at have ære af sin indsats. På samme måde virker modeikonet Sienna Miller på udebane som forsømt husmor i et klassisk kostumedrama, men får alligevel givet rollen en vis værdighed.

Unge publikummer vil givet fryde sig over, at øjeblikkets Spider-Man Tom Holland også her gør en god figur som Hunnams søn, hvorimod Robert Pattinson fra den hidgangne Twilight-serie kun bekræfter sin derut som Fawcetts rejsemakker.

THE LOST CITY OF Z sejrer alligevel som film – primært på grund af en velfortalt historie, der giver baghjul til diverse superhelte-film i biografen lige nu.