MAY GOD SAVE US

★★★★★☆

En af årets bedste kriminalfilm er spansk. Fordi den er ude i et større erinde end blot at redegøre for en sindigt konstueret kriminalintrige. Instruktøren Rodrigo Sorogoyen bruger beretningen om en massemorder med forkærlighed for gamle damer til at minde os om, at vi alle er potentielle ofre og bødler, og ingen kan sige sig fri.

Det afspejler sig med al ønskelig tydelighed i portrætterne af de to usædvanlige mænd, der står for opklaringen af sagen.

Roberto Álamo er den temperamentsfulde Javier, der har store problemer med at styre sine voldsomhed på jobbet samtidig med at konen har fundet en anden.

Antonio de la Torre har rollen som hans rolige og stammende kollega Luis, der er lun på rengøringsassistenten, men kæmper med at finde en måde at udtrykke det på.

Javier Alfaro bør også nævnes for en velturneret birolle som den mordmistænkte Luis, og i det hele taget glæder man sig over spillet.

Også teknisk hører filmen til i toppen, og MAY GOD FORGIVE US minder os om, hvor meget vi har savnet spanske film i biografen.