GENERATOR

★★★★☆☆

Walk the Beast ***
Apes ****
It Becomes Silent *****

Dansk Danseteaters fader Tim Rushton har meddelt, at han takker af som chef. Rushton, der har modtaget en æres-Reumert for sin i sandhed enestående indsats for moderne dans, søger forståeligvis nye udfordringer, og han gør det på et godt tidspunkt, hvor Dansk Danseteater har fået en nyt hjem på Operaens Takkelloft.

Det emmer da også af talent i GENERATOR, der består af tre små danseforestilling af koreograftalenterne Sebastian Kloborg, Alessandro Sausa Pereira og Edhem Jesenkovic.

Kloborg lægger ud med WALK THE BEAST, en teknisk flot men også for kølig pas de deux, hvor flot den end blir danset af Stefanos Bizas og Merete Hersvik i Rikke Juellunds kliniske kostumer.

Mere saft og kraft finder man i APES, hvor det regner med ris på en oplyst kvadratisk scene. Her får begæret frit løb, uanset om man er lesbisk, bøsse eller (hetero-?)single til hede rytmer af den iranske DJ Turkman Soujah.

Stærkest indtryk gør dog IT BECOMES SILENT. hvor Edhem Jesenkovic præsenter os fra en gruppe desperate mennesker på rejse. Vi fornemmer både de fælles udfordringer, men i ligeså høj grad de individuelle kampe.

De orange rygsække synes at være i familie med de redningsveste, som kineseren Ai Weiwei pryder Charlotteborgs vinduer med p.t., og som pludselig gør bådflygtninge-problematikken uhyre nærværende i Nyhavn.

En gravid kvinde må opgivende lægge rygsækken fra sig, og snart intensiveres hendes vejrtrækning, for så tilsidst at stoppe. Og da er hun lagt fra den eneste uden rygsæk.

GENERATOR er et klart vidnesbyrd om, at det fortsat går godt med Dansk Danseteater. som vi også i fremtiden vil tillade os at have forventninger til.