RICHARD III

★★★☆☆☆

Iscenesætteren Leiv Arne Kjøllmoen præsenterer os for en ret syret version af William Shakespeares RICHARD III i H. C. Ørstedsparken. Folketeatret står bag den gode ide, for det oplagt at lave udendørsteater i den smukke have, men kræver nok lidt større ro om arrangementet end vi fik denne lune sommeraften.

Flaskesamlere, piger på polterabend og andre godtfolk havde det med at forstyrre opmærksomheden, så måske var det derfor, at de fire skuespillere Mads Riisom, Karin Heinemeier, Alexander Clement og Laura Bro råbte det meste af tiden?

Flot så det ud, da de i kulørte kostumer kom cyklende på to ladcykler, der kunne kobles sammen til en lille teaterscene. De overdådige kuriøse parykker tjente ikke bare et visuelt formål, men når de blev fjernet, signalerede det, at den pågældende karakter var død.

Dødsfald fulgte altid i kølvandet på RICHARD III, der brugte alle midler for at nå tronen. Skuespillerne fik alle mulighed for at spille ham, men måtte også varetage andre rolller. Spillestilen mindede om den, man husker fra teaterskoler, og kan bedst beskrives som "overgearet", men heldigvis med tilpas mange spøjse indfald undervejs til, at vi følger os nogenlunde underholdt i en times tid.

Shakespeares poesi bør man glemme alt om, dette er Shakespeare som gakket farce, og det vil der sikkert være nogen, som foretrækker.