ALICE I EVENTYRLAND: BAG SPEJLET – 3D

★★★☆☆☆

Tim Burton fik sig en gedigen succes med sin syrede version af Lewis Carrolls fabelagtige beretning om “Alice i Eventyrland”. Seks år efter dukker der så en opfølger op, der stadig har Tim Burton som medproducent, men som har den mere ukendte James Bobin i instruktørstolen.

Trods funklende stjernenavne som Johnny Depp, Mia Wasikowska og Helena Bonham Carter på rollelisten blev det i sin tid de fantasifulde dekorationer og kostumer, der indbragte den første film Oscars, og selvom vi også til en vis grad nyder et gensyn med dette visuelle overflødighedshorn, så savner denne produktion Tim Burtons kunstneriske finesse. Her er simpelthen tale om et overforbrug af effekter, og øjeæblerne trættes, inden vi når i mål.

Filmens forsøg på i højere grad at tilføre universet et filosofiske lag vil nok virke fremmedgørende på en del unge, men Helene Bonham Carter og Johnny Depp har stadig charme og galskab nok til at underholde. Der er også kommer mere spræl i Mia Wasikowska og på lydsiden får vi et ganske rørende genhør med nyligt afdøde Alan Rickman som…en sommerfugl!

ALICE I EVENTYRLAND: BAG SPEJLET hylder familiesammenholdet, men vil ikke desto mindre skabe uenig på publikumsrækkerne. For er det en børne- ungdoms- eller voksenfilm – eller måske i virkeligheden ingen af delene?