SWEET DREAMS

★★★★★☆

Veteraninstruktøren Marco Bellocchio opnåede allerede international status i 60erne med mesterværker som "Fists in the pocket" ("I pugni in tasca") og "Kina er nær". Siden har han både skrevet og instrueret et væld af kvalitetsfilm: Fra 70erene husker man "I faderens navn", mens 80erne bl.a. bød på "Salto nel vuoto", der indbragte Michel Piccoli og Anouk Aimee velfortjente skuespillerpriser i Cannes. Også Mussolini-dramaet "Vincere" skaffede hæder til hans stjernespillere, Giovanna Mezzogiorno og Filippo Timi.

Nu er han tilbage med SWEET DREAMS (Fai bei sogni) , et gribende og musikalsk skæbnedrama, og han har denne gang allieret sig med César-belønnede skuespillerinder som Bérénice Bejo og Emmanuelle Devos.

Filmens hovedperson er dog Massimo, en mand, der kæmper med et barndomstraume, da hans mor (Barbara Ronchi) begik selvmord.

Lille Nicolò Cabras finder rørende udtryk for drengens uforståenhed og vanskeligheder ved at acceptere sin fars nye kvinde, mens Valerio Mastandrea illuderer som den voksne forpinte Massimo, der har det svært med kvinder.

Man mærker Bellocchios fornemmelse for barndommens tid – ikke mindst i det smukt nostalgiske soundtrack, der hele tiden kommenterer handlingen. Mindre interessant er den moderne mands krise, men Bellocchios får alligevel skabt et episk drama af et vis format, der appellerer både til hjerne og hjerte.