MACBETH

★★★★☆☆

Det Kongelige Teater afsluttede deres Giuseppe Verdi/William Shakespeare-trilogi med en velsunget omend noget uegal opsætning af "Macbeth".

Atter engang måtte instruktøren Benedict Andrews slås med Ashley Martin-Davis palisander-kolos, der især i første akt hæmmede forestillingen.

Heldigvis bliver der efterhånden plads til et formidabelt rundt bord og ikke mindst til den flytningelejr, som også i genopsætningen udgør platformen for forestillingens stærkeste scene. Men denne opsætning af MACBETH er desværre unødigt kølig, og hvad skal vi med en stripperstang i et kongedrama af Shakespeare?

I titelrollen vokser Dario Solari heldigvis stadig med opgaven og kulminerer flot i sidste akt – ikke mindst sangligt. Katrin Kapplusch har overtaget rollen som Lady Macbeth efter Anne Margrethe Dahl, og viser sig ligeledes at være en dygtig karakterfremstiller. Men stemmen bliver desværre rigeligt skinger i de høje passager.

Niels Jørgen Riis er en gevinst for forestillingen som Macduf med sin varme stemmeklang, og Henning Von Schulman såvel som Peter Steen Andersen gør sig også positivt bemærket i deres partier – henholdsvis Banquo og Malcolm.

Dirigenten Joana Mallwitz formår sammen med kor og orkester at løfte Verdis musik derhen, hvor forestillingen rent dramatisk aldrig når. Og således bliver MACBETH i Operaen snarere en fejring af Giuseppe Verdi end af William Shakespeare.