THE EDGE OF SEVENTEEN

★★★☆☆☆

Amerikanske ungdomsfilm har med rette et dårligt ry, men THE EDGE OF SEVENTEEN viser sig heldigvis at høre til de bedre af slagsen. Det skyldes primært en ganske forrygende indsats af det unge talent Hailee Steinfeld.

Vi husker hende stadig for en uhyre sikker præstation i Coen-brødrenes genindspilning af John Wayne-filmen "True Grit". Dengang formåede hun at gøre sit Oscar-nomineret birollespil til filmens bærende kraft. Denne gang gør hun et til tider tvivlsomt materiale om en selvcentreret teenagepige til et nærværende og ganske rapt komediedrama om noget så relevant som at opføre sig ordentligt. Resultatet indbragte da også Hailee Steinfeld en Golden Globe-nominering som bedste skuespillerinde i en komedie/musical.

Kyra Sedgwick og Woody Harrelson forekommer begge velplaceret som henholdsvis forsømt mor og disilluioneret skolelærer, men også filmens unge undgår de værste klicheer undervejs.

Kelly Fremon Craig debuterer som både manuskriptforfatter og instruktør, og THE EDGE OF SEVENTEEN må alt i alt sige at være løfterig. For Hailee Steinfeld understreger den indtrykket af hende som potentiel solostjerne i flere fremtidige filmprojekter.