FORÆLDREMØDET

★★★☆☆☆

Bådteatret har fået besøg af tre gæve skuespillerinder ved navn Kitt Maiken Mortensen, Betina Grove og Marianne Søndergaard. De giver liv til Line Mørkebys portræt af vor tids danskere, når de er værst – nemlig til en forældremøde. En lille men skæg ide, som iscenesætteren Rolf Heim har realiseret på dynamisk vis som en stoleleg. De tre skuespillere varetager alle forældremødets deltagere – afhængig af hvilken af de otte stole, de sidder på.

I et forrygende tempo fyger det med stadig mere uforskammede bemærkninger, der får enhver drøm om smuk samhørighed til at fordampe. Line Mørkeby får også vævet et sammenstød mellem tre af børnene – ligeledes gestaltet af de tre skuespillerinder – ind i handlingen, og vi føler os godt underholdt i de knap 55 minutter, som forestillinger varer.

Mindre karrikerede figurer ville måske have tilført større substans til det samlede resultat, nu bliver det blot nogle gode grin og en erkendelse af, at karrikaturerne desværre ikke befinder sig så langt fra virkelighedens verden, som man måske kunne ønske.

Det fine i Line Mørkebys tekst er dog, at den formår at flytte fokus fra lærerværelset og til forældrenes individuelle situationer, så vi trods alt forstår, at nemme løsninger ikke hænger på træerne, når man fra start befinder sig i forsvarsposition.