JEG SKAL DØ I NAT

★★★★★☆

Kærlighedscabareten JEG SKAL DØ I NAT bor perfekt på Café Liva. Den underfundige livsbekræftende forestilling sætter et tiltrængt fokus på Knud Pheiffers sublime evner som tekstforfatter.

Titlen er hentet fra et digt, som han skrev dagen dagen før, at hjertet sagde stop, og bruges her som udgangspunkt for en rammehistorie, hvor en journalist får besøg af en form for muse, der kan tage skikkelse af alle de kvinderne han har truffet i sit liv. Det er heldigvis mange og giver påskud for at grave i den Pheiffersk sangskat, der omfatter evergreens som "En lille pige i flade sko" og "Kærlighed". En musikalsk skæv tilgangsvinkel til stoffet gør ordene nye for os, og en vise som "Egen lille verden" viser sig at være ganske tidløs i den rette sammenhæng.

Den drønmusikalske Rasmus Krogsgaard får lejlighed til også at vise en mere alvorlig side af talentet som den dødende artikelskriver, men kan heldigvis også synge en dejlig sang som "Pige pas på" og pjatte med sin dårende dejlige medspiller Susanne Breuning i "Lille Lise Let På Tråd".

Susanne Breuning er i storform denne aften, og hendes forrygende dansesolo, som nær var endt i kulissen, bliver i stedet en triumf. Breuning bistår også Krogsgaard på diverse instrumeter, og kan både synge med humør og desperation.

JEG SKAL DØ I NAT yder ikke bare sig forlæg fuld retfærdighed, men minder os samtidig om, at selvom Rasmus Krogsgaard og Susanne Breuning i årevis har forgyldt revygenren, har de sandelig også mange andre strenge at spille på.