SPIDER-MAN:

HOMECOMING – 3D

★★★☆☆☆

Egentlig burde den nye film hedde "Spider-Boy", for der er noget drenget over stjernefrøet Tom Holland i rollen som Peter Parker alias SPIDER-MAN, som gør at filmen i højere grad vil appellere til teenagere end voksne. Men det vil den så til gengæld også, og måske er det også på tide, at voksne mænd erkender, at de er vokset fra tegnefilmsuniverset fremfor forsat at dyrke en infantil tankegang.

De unge vil nyde den den nye film, især for Tom Holland er måske den mest velspillende og sympatiske SPIDER-MAN, vi endnu har set. Hans behagelige udstråling vil tillige gøre ham til et sjældent sundt teenageidol i den kommende tid. Har man set ham som "Billy Elliot" på scenen, ved man for alvor, hvor teknisk dygtig en spiller han er, og samtidig har han så meget drive, at han aldrig fremstår fersk og kedelig.

Oscar-vinderen Marisa Tomei er som altid et under af naturlighed – denne gang i rollen som tante May og Robert Downey jr. nyder tydeligvis at spille "Godfather" for vor unge helt. Men Michael Keaton bliver aldrig rigtig farlig i sin skurkerolle modsat veteranen Tyne Daly (fra TV-serien "Cagney & Lacey"), der blot behøver et par scener til at indgyde respekt.

Unge talenter som Abraham Attah ("Beasts of No Nation") og Michael Barbieri ("Little Men") får desværre ikke nok at lave i denne omgang. Men med en vital ny Peter Parker i front kan det sagtens være, at de får mere at lave i de kommende SPIDER-MAN-film, som allerede er i støbeskeen.

Visuelt leverer SPIDER-MAN: HOMECOMING varen – og bruger kendte locationer i såvel Washington som New York med stor opfindsomhed. Så for en gang skyld glæder man se til at se historien folde sig yderligere ud i de efterfølgende film.