VENUS

– Let’s Talk About Sex

★★★☆☆☆

Lea Glob og Mette Carla Albrechtsen har lavet en ganske kær dokumentarfilm, hvor unge kvinder fortæller tillidsfuldt om deres seksuelle overvejelser, forventninger og erfaringer. Det er lykkedes for de to instruktører at få de interviewede unge kvinder til at slappe af og berette relativt frit om deres privatliv, og VENUS undgår heldigvis også at blive lummer lir, men kommer i stedet til at handle om kvindelig blufærdighed og sårbarhed.

Alligevel kan man godt blive bekymret for, hvordan VENUS også kan opleves. Der skal jo nok være folk, der tænder på at høre unge kvinder tale om intime detaljer. Man kan i al fald ikke udelukke, at de interviewede kvinder muligvis mod instruktørernes ønske bliver gjort til seksuelle objekter, og derved kan man ikke lade være med at stille spørgsmålet, om de interviewede kvinders blufærdighed ikke på et eller andet plan forulempes?

Selvfølgelig har de interviewede selv valgt at stille op, men det har deltagerne i Paradise Hotel jo også, og mange af dem føler sig heller ikke umiddelbart krænket over at have medvirket.

Omvendt kan man argumentere for, at synlighed og åbenhed er altafgørende. Sværger man til den religion, vil VENUS sikkert være en stor oplevelse. Men en grundlæggende interesse for detaljer omkring kvindelig seksualitet er nok en forudsætning for at kunne værdsætte dokumentarfilmen VENUS.