Månedens bog:

★★★★☆☆

MIT LIV SOM PAPEGØJE

af Bent Mejding

Forlag: Gyldendal

Bent Mejdings karriere begrænser sig ikke til en bestemt rolle- eller rolletype. Han har blandt meget andet også været
teater-direktør og -instruktør, og det er netop, det alsidige liv som både kunstner og administator , der gør hans selvbiografi særlig interessant. Med få ord kan Bent Mejding formidle præcise indtryk af de mennesker, han har mødt.
Finest forekommer portrættet af svigermoderen Marguerite Viby.

Mejdings beskrivelser rummer ofte lune og altid indsigt, ingen tvivl om at Bent Mejding er en stor menneskekender. Størst ømhed synes dog at tilfalde hunden Fjumse!

Bent Mejding blev heldigvis ikke bogholder, og ikke mindst som skuespiller bliver han tilsyneladende bare bedre og bedre med årene. Men måske fik han ikke de helt rigtige chancer i sine unge dage – i al fald ikke af Beatrice Bonnesen, som kvalte hans "Hamlet"-monolog endnu før, at han var gået igang!

Man fornemmer teatretbranchens ubarmhjertighed, men også dens dybe fascination. Bent Mejding lider ikke af falsk beskedenhed, men er heller ikke bleg for at beskrive, hvordan Bodil Udsen grinede af ham i en alvorlig rolle, fordi han simpelthen var blevet for selvfed.

En biografi vil selvfølgelig altid være selektiv, og det fornemmer man i særlig grad, når man læser "Mit liv som papegøje". Det er som om der gemmer sig en anden, mindre glat og endnu mere personlig historie, som vi aldrig får fortalt. På den anden side hedder bogen "Mit liv som papegøje" – så Bent Mejding forpligter sig heller ikke til at fortælle om andet end papegøje-livet. Men det kunne være spændende, hvis Bent Mejding i sin næste bog viste lidt mere af sig selv. For skrive – det kan han også.