ELSK MIG!

★★★☆☆☆

Siden gennembrudet i Alain Resnais’ "Min onkel fra Amerika" har Nicole Garcia fra tid til andet mindet os om, hvor intelligent en skuespiller hun faktisk er med "Betty Fisher og andre historier" som et af højdepunkterne. Men også som instruktør har hun bidraget konstruktivt til fransk film med komplekse velspillede dramaer som "Le fils préféré", "Place Vendôme – juvelerkvarteret" og "Sommersøndag".

ELSK MIG! byder da også på endnu en smuk præstation af Marion Cotillard, som vi netop har kunne nyde som hæmmet svigerdatter i Xavier Dolans mesterlige familietragedie "Det er bare verdens ende". I ELSK MIG! agerer hun en psykisk ustabil kvinde, der efter at være blevet afvist af en mand, issolerer sig og opnår status som særling. Det lykkedes dog for hendes mor at få hende giftet bort efter en økonomisk fordelagtig aftale for den kommende ægtemænd.

Forholdet mellem de nygifte får da også karakter af forholdet mellem en prostitueret og hendes kunde, men efter en abort kommer hun på sanatorie i Schweiz. Her møder hun den unge svagelige men naturligvis flotte soldat Monsieur Sauvage (Hr. Vild!), og hendes helbred ændrer sig sjovt til det bedre.

Filmen bliver derimod stadig mere melodramatisk, og selvom Louis Garrels Monsieur Sauvage bestemt er værd at blive rask for, så kan filmen ikke undslippe det litterære forlæg af Natalie Carter. Mod slutningen tager filmen nemlig en drejning, som muligvis har fungeret i bogform, men som i et relastisk medie som film virker aldeles utroværdigt.