TRAIN TO BUSAN

★★★☆☆☆

Hvorfor denne sydkoreanske zombiefilm ikke må hedde "Toget til Busan" kan undre, når man nu har besluttet sig for at tage den i dansk distribution. Filmen hører tilmed blandt de bedre indenfor denne genre, selvom TRAIN TO BUSAN i lighed med andre diverse gyser- og katastrofefilm er tynget af genrens tonstunge klicheer.

En lille pige plager sin fraskilte far om at komme på besøg hos sin mor i Busan. Da den fortravlede fader er kommet til at give hende en gave, hun allerede har fået, indvilger han i at tage toget til Pusan sammen med hende for at opfylde hendes største ønske.

Men ombord er også en zombie og snart er en stor del af togets personale og passagerer blevet forvandlet til zombier. Skal de øvrige forsøge at redde sig selv eller snarere prøve at hjælpe hinanden?

Et apatisk barn og en glat forretningsmand indbyder ikke til store følelser, men instruktøren Sang-ho Yeon søber hele herligheden ind i svulstig underlægningsmusik, så den kliniske filmstil ikke lader os ganske følelseskolde.

Karaktererne synes hverken værre eller bedre end vi husker dem fra diverse Airport-film, men både sminkeholdet og speciel effekt-teamet har givet været på overarbejde her.

Filmens naivistiske grundtone og omgivelserne såvel som typerne bærer dog præg af, at vi befinder os langt fra Hollywood, og først til sidst, da filmen udvikler sig til en ubehagelig gang følelsesporno, længes man næsten efter en tur med DSB.