LEV OM NATTEN

★★★★☆☆

Ben Affleck brød igennem som medforfatter til "Good Will Hunting" og vandt endnu en Oscar som medproducent på "Argo". Men der er ironisk nok som skuespiller og instruktør, at han er mest kendt.

Som en moderne Warren Beatty varetager han også alle fire opgaver i sin seneste film LEV OM NATTEN, et ganske velfungerende episk gangsterdrama. Han skal dog ikke forvente nogen statuette denne gang, dertil er historien simpelthen for genkendelig og hans egen indsats som skuespiller for rutinepræget.

LEV OM NATTEN udmærker sig dog ved at være en flot produktion med en sikker periodeskildring. Der er kræset om dekorationer og kostumer, og derfor irriterer det, at Affleck åbenbart ikke ved, at den gamle sort-hvid film, som der vises klip fra, har credits i begyndelsen af filmen – ikke til slut.

Kvinderollerne virker en anelse mere interessante end i så mange andre gangsterfilm, hvilket bl.a. hænger sammen med, at nydelige kvinder som Sienna Miller, Zoe Saldana og Elle Fanning også er udmærkede skuespillerinder. Blandt de øvrige medvirkende glæder man sig især over karakterskuespilleren Brendan Gleeson som særdeles ligefrem fader.

På trods af, at konventionerne truer med at dræbe underholdningsværdien, når LEV OM NATTEN i mål uden at kompromitere de involverede. Men man ville ønske, at Ben Affleck ville lader sig inspirere af broderen Casey og få mobiliseret flere kunstneriske ambitioner til sit næste projekt.