3 TING

★★★☆☆☆

Den danske kriminalfilm 3 TING lider gevaldigt under, at vi er lukket inde i det samme hotelværelse det meste af filmen.

Nikolaj Coster-Waldau, der også er filmens hovedrolleindehaver, leverer ellers en habil indsats i filmens mandlige hovedrolle som sprængstofforbryderen, der indgår en aftale med politiet om at angive bagmænd, hvis politiet opfylder hans tre ønsker.

Et af dem indebærer en genforening med pigen, som han engang svigtede. Birgitte Hjort Sørensen formår at gøre hende både sej og følsom, og man fornemmer virkelig hvor meget Birgitte Hjort Sørensen er vokset som skuespiller siden det internationale gennembrud med i TV-serien "Borgen".

Jens Dahl får derimod kun en rutineret indsats ud af Lærke Winther i klicherollen som cool forhørsleder, mens Morten Holst formår at få lidt ud af næsten ingenting. Jakob Hauberg Lohmann bekræfter atter, at han hører blandt vores bedste birollespillere på film- og tv-fronten i øjeblikket som stresset politibisse med vrøvl på hjemmefronten.

3 TING er pænt underholdende, så længe vi ikke skal høre alt for meget om detaljerne om det kup, som vi naturligvis hellere ville ha’ oplevet i billeder.