PASSENGERS – 3D

★★★☆☆☆

Det vrimler med Sci-Fi film i øjeblikket, men desværre synes manuskripterne ikke helt på højde med det tekniske niveau. Norske Morten Tyldum, der gav os den eminente Oscar-belønnede "The Imitation Game", har skabt en relativ moden fremtidsvision godt hjulpet af produktionsdesigneren Guy Hendrix Dyas ("Inception"). Resultatet tager sig da også endnu flottere ud end den seneste Star Wars-film, og så bærer man gerne over med enkelte banale replikker undervejs.

Jennifer Lawrence er som sædvanlig sød og lækker, men skal dog ikke forvente nogen Oscar-nominering denne gang. Faktisk føler man sig i mindst lige så godt selskab med den ensomme Chris Pratt, hvis veltrænende krop synes at være en visuel effekt i sig selv. Han har også momentvis glimt i øjet – ikke mindst i samspillet med den bartender-robot, som Michael Sheen spiller ret underfundigt. Laurence Fishburne virker derimod både træt og trist, og Andy Garcias rolle må have været større i det oprindelige manuskript, for her fungerer han nærmest som statist.

PASSENGERS vil nok i sidste ende appellere mest til nyforelskede teenagere, og det er der sådan set intet galt i. For PASSENGERS minder heldigvis også sit publikum om, hvad det er, at vi er ifærd med at miste.