ET JULEEVENTYR

★★★★★★

Charles Dickens "Et juleeventyr" er af Gunvor Reynberg blevet bearbejdet til fuldkommenhed, så det passer som hånd i handske til det timelange musikalske familieteater-format, der kendetegner Eventyrteatrets juleforestillinger i Tivoli.

Allerede ved indgangen til Glassalen bliver vi mødt af de kæreste nissebørn med gratis programmer og julehumør.
Forestillingens gnavne hovedperson er blevet muntert fordansket fra Scooge til Skrut, og som vi snart skal erfare er han da også lidt af en følelsesmæssig krøbling. Men efter at have haft besøg af et genfærd samt deltaget i en bevægende og lille smule uhyggelig tidsrejse, kan det nok være, at han kommer på andre tanker.

Bo Skødeberg sørger for, at historien fortælles rytmisk og Christian Dahlberg imponerer atter engang med sin eminente sans for at komponere iørefaldende sange, som vi slet ikke kan lade være med at nynne med på bagefter.
Man skal slet ikke blive overrasket, hvis øjnene bliver våde, når det står klart om den lille Tilli kommer til at fejre jul. For på Eventyrteatret har man altid hjertet med.

Samtidig er det som om, at man både på og bagved scenen bliver en lille smule dygtigere for hver gang, og det er måske en af grundene til, at denne 25ende sæson har været en triumf af de store. Man har i al fald svært ved at komme på en bedre og mere fornøjelig juleforestilling end Eventyrteatrets "Et juleeventyr".