THE PURGE: ANARKI

★☆☆☆☆☆

Så er det åbenbart atter blevet tid til den årlige udrensning i den futuristiske selvtægts-serie THE PURGE. Og det nyeste kapitel THE PURGE: ANARKI må kandidere til årets mest ækle biografoplevelse. Manuskriptforfatter og instruktør James DeMonaco stod også for det første bidrag, hvor vi var indendøre det meste af tiden, men denne gang tager han os med ud i skumle kvarterer, hvor det vrimler med galninge.

Det er ikke kun de mange ubehaglige scener med vold og truende stemning, der går een på nerverne, men i lige så høj grad den kyniske spekulation i andre menneskers paranoia, som lægger bag. I THE PURGE: ANARKI kan ingen vide sig sikker, for når vi mennesker får lov, er hovedparten kun ude på at slå hinanden ihjel. Intetsigende replikker og flere flove præstationer bl.a. af filmens unge par gør kun ondt værre.

THE PURGE:ANARKI nøjes således ikke med at være en væmmelig film. Den er også repræsentant for den åndelige afstumpethed, der i stadig højere grad synes at dominere i vor tids Hollywood.