PERFECT STRANGERS

★★★★☆☆

Selvom Gloria-biografen gør en glimrende indsats med deres omfattende italienske filmkavalkader, er der efterhånden langt imellem, at en italiensk film får officiel dansk premiere.
Så meget desto mere glædeligt er det, at Filmbazar nu kan præsentere os for PERFECT STRANGERS, der vandt den italienske David di Donatello-pris som årets bedste film. Instruktøren Paolo Genovese har skabt en veloplagt ensemblefilm, der udleverer hykleriet i det italienske samfund. Et hykleri som vi også fra dansk side har mulighed for at nikke genkendende til.

Til en venne-middag bliver det for sjovt besluttet, at alle skal lægge deres mobiltelefoner på frem på bordet, hvorefter at de indkomne beskeder skal læses os for de andre. For elskende par og gode venner har jo ingen hemmeligheder for hinanden, vel?

Jo, mon ikke! Utroskab, homoseksualitet med mere kommer pludselig op til overfladen, og det viser sig ikke nødvendigvis at være en god ting.

Der spilles godt over hele linien, men man får alligevel lyst til at fremhæve Alba Rohrwacher (der vandt pris i Venedig for "Hungry Hearts" og som vi sidste har set i "Miraklerne" instrueret af søsteren Alice). Her spiller hun en stille lidt nørdet pige med en tillid til kærligheden, der ikke nødvendigvis synes begrundet.

Det fine ved PERFECT STRANGERS er, at den ikke blot afslører alle sandheder, men at den i lige så høj grad lærer os, at ikke alle sandheder har godt af at blive delt.