PLATT-FORM

★★★★☆☆

"En smule i overkanten" er den passende undertitel på PLATT-FORMs nye show, der vel tidligt byder julen velkommen i København. Myten om den svære to’er kan man godt stikke skrådt op i julehyggen, for trion PLATT-FORM er mere vild og vanvittig end nogensinde.

Ideerne er ikke bare sjove og også aktuelle – så hele "me too" bølgen får en tiltrængt klap lige hesten-attitude, som virker velgørende. Man bærer gerne over med, at nogle af teksterne kan virke lidt kluntede på grund af for mange stavelser, men til gengæld rummer de både vid og bid.

"Jeg har en blog, Jeg slår ikke noget op" rammer i sin enkelhed en hel generation facebook-brugere, der vælter følelser ud på internettet uden nogen form for research eller omtanke.

Et bibelsk indslag skal man jo ha’ i en juleforestilling, og skabelsesberetningen bliver aldrig den sammen, efter at man har set den opført med Laus Høybye som både jordbunke og Adam, Mille Lehfeldt som gud (bl.a. i en Lars Mikkelsen-version!) samt Jakob Fauerby som iscenesætter.

De musikalske indslag sidder også lige i skabet, hvad enten der er tale om et dynamisk kontrastfyldt julemedley og forestillingens flotte slagsang.

Den virkelig skræmmende tyske performance-gruppe med de bizarre men ikke urealistiske frisurer dukker heldigvis også op – mere uforskammet end nogensinde.

Nicholas Nybros kostumer rammer i den grad plet. Især et DR-nummer anno 1998 er som at dykke ned i en tidslomme fuld af garnrester og uldtotter.

Laus Høybyes sprudlende musikalitet fornægter sig heller ikke her, og skaber fluks store forventninger til hans hovedrollepræstation på Odense Teater til næste år i den prisbelønnede musical "Catch Me If You Can" (efter filmen af samme navn).

Mille Lehfeldt kan være afsindig morsom, når hun med bevidst irriterende babystemme håner Høybyes fysionomi og eller når hun skal retfærdiggøre, hvorfor hun får mest i løn.

Velsyngende Jakob Fauerby er kær som den mest idealistiske af de tre, især når han på alles vegne opfordrer publikum til at stemme på de alternative, kort tid efter at de to andre har erklæret Liberal Alliance deres kærlighed. De tre bliver dog enige om, at de som oplyste kunstnere må styrke venstrefløjen – og snart lyder slagordene: Go Venstre!

PLATT-FORM skal nok for een og anden til at få julegløggen galt i halsen – og tak for det.