DOCTOR STRANGE

★★★☆☆☆

Scott Derrickson er mest kendt for mere eller mindre tarvelige gysere, men klarer overgangen til Marvel-universet ganske nydeligt, ikke mindst på det tekniske plan. 3D-effekterne hører blandt sæsonens mest imponerende, og i tilgift får vi en underfundigt spillet titelkarakter takket være Benedict Cumberbatch.

Mads Mikkelsen skuffer derimod, og har kun eet udtryk i de få scener, han er med i, ligesom hans skole-engelsk virker alt andet end internationalt. Der kunne han stadig lære noget af Sidse Babett Knudsen, Thure Lindhart og Nikolaj Coster-Waldau.

Tilda Swinton har fået til opgave at belære Dr. Strange og os om en budistisk lignende filosofi, og selvom man gerne lytter til hende i timevis, så ville man dog ønske, at hun var blevet tildelt noget mindre pompøst tekstmateriale. Den bedste af birollespillerne er faktisk Benjamin Bratt, som en forulykket mand, der formår at komme sig helt ved egen kraft.
Derrickson kan ikke slutte sin film af, og vi får hele to scener i forbindelse med de afsluttende credits, der har karakter af trailere til kommende Marvel-produktioner.

DOCTOR STRANGE skal nok formå at tilfredsstille de mennesker, som blot ser Marvel-film for teknikkens skyld. Til gengæld vil dens pseodo-religiøse univers givet irriterer andre.