DRØMMEN OM AMERIKA

★★★★★☆

Randers Egnsteater har tilsyneladende ladet sig inspirere af Jan Troells film- og TV-serie om "Udvandrene" og "Nybyggerne" til at lave en forstilling om drømme, forventninger, skuffelser og nye drømme.

Efter en lidt omstændelig start strammer Kurt Bremerstents iscenesættelse op og når vi først er ude på havet og eventyret for alvor får fart, er ungerne hooked på historien om Mads og Alma.

Thomas Biehl og Lisbeth Knopper spiller det unge par med både indlevelse og nærvær, og Morten Bo Koch skifter på imponerende vis mellem en række farverige sidekarakterer. Festligst – og mest foruroligende – som rapkæftet søulk.

En enkel guitar er alt, hvad man behøver for at skabe musikalsk poesi på scenen, og igen leges der opfindsomt med store hvide lærredsstykker med stor dramatisk effekt. Der er i grunden utroligt hvad en trappestige og tre stykker træ kan bruges til, hvis bare scenografen har fantasi.

DRØMMEN OM AMERIKA er en fortælling, der gør indtryk på de små, og som er god at have i bagagen som modvægt til de Hollywood-drømme, der nok skal indfinde sig.