TANNA

★★★★★☆

Det vrimler ligefrem med kvindebryster og mandenumser på vulkanøen TANNA. Her finder man en forfriskende kropslig frigjorthed – langt væk fra den snerpede facebook-verden, vi kender alt for godt herhjemme.

Instruktørerne Bentley Dean og Martin Butler tager os med ud til regnskoven i den sydlige del af ø-gruppen Vanuatu, hvor den unge flotte Dain lader sig friste til at bestige den unge Wawa. Den går bare ikke – for Wawa er lovet bort til nabostammen som et led i opretholdelse af freden mellem de to stammer, og så bliver der ballade. Vi oplever dette enkle men alligevel storladne kærlighedsdrama gennem Wasas lillesøster, den rebelske Selin, og mærker samtidig naturens betydning for Yakel-folket. Fra helsende blade og dødelige svampe til en glødende vulkan, der både truer og beskytter.

Vi suges ind i dette særegne univers, hvis lige vi ikke har set tidligere i de danske biografer, og må snart erkende, at Yakel-folkets tilsyneladende primitive livsform også kan lære os noget. Det afsluttende fællesmøde for stammerne udgør f.eks. et tankevækkende alternativ til de såkaldte fredsforhandlinger i mellemøsten.

TANNA er en i sandhed enestående filmoplevelse, der ikke blot udvider publikums horisont men også vores bevidsthed.