UNDER GUD, OVER LOVEN

★★★★☆☆

Den gæve jydske teatergruppe Von Baden gæster p.t. Teater Grob med en forestilling, der i den grad giver ny og ikke videre flatterende betydning til begrebet "Læger uden grænser".

Vi bliver alle iklædt hvide kitler og deltager i personalefesten, inden der indkaldes til møde med os – "medarbejderne" – som mistænkte. For der er jo blevet brugt for mange forskningspenge på aldeles uansvarligvis, så nu skal der tjekkes og kontrolleres! I en af forestillingens morsomste og mest gakkede scener, foregår bilagsafstemningen på operationsbordet med patienten som underlag!

UNDER GUD; OVER LOVEN er en moderne gang "Mash" med både brod og bid. Morten Lundgaards vitale iscenesættelse får det bedste frem i Lars Husums velresearchede manuskript, der rammer hovedet på sømmet flere steder. Atter formår Von Baden at skabe moderne vedkommende teater, og de fire skuespillere trykker den af på bedste vis i sceneografen Laura Rasmussens hospitalsagtige auditorium.

Frederik Meldal Nørgaard pendler festligt mellem at være den i stigende grad neurotiske ledergruppe-repræsentant og en selvsmagende tv-teknikker. Henrik Vestergaard er bedst som beregnende tv-vært og Anders Brink Madsen næsten rørende som luksuslægen, der næppe uden grund beder om en kvittering, da sønnen vil købe ny kasket. Charlotte Trier er skarp som lægens loyale men også fortvivlede kone, og ligeså præcis som uforstilt rapkæftet hospitalsansat.

UNDER GUD, OVER LOVEN er topunderholdning, der giver mening- selv når bilagene ikke gør det.