LEGENDALE

★★★★☆☆

Fredericia Teater skrev teaterhistorie på hjemmebane med "Klokkeren fra Notre Dame", vel nok den bedst anmeldte musicalforestilling i nyere tid. Og det ville være en uforskammethed mod folkene bag den succes, hvis man påstod, at LEGENDALE tilhørte samme klasse.

Teaterdirektør Søren Møller har forståeligvis ønsket at finde noget helt andet og nyt. Ideen med en musical, hvori et computerspil vækkes til live, virker da også både sjov og tidstypisk.

Desværre står manuskriptet ikke mål med ideen, og selvom LEGENDALE bestemt har spøjse situationer i John Simpkins’ iscenesættelse bl.a. når spillets lavest rangerede karakter igen bliver selvdestruktiv, så forføres vi aldrig for alvor af handlingen.

De flotte farverige scenebilleder sætter ellers det helt rigtige animerede præg på forestillingen, og de vokale arrangementer er som altid på Fredericia Teater i top. Men musikken forekommer lovlig banal og underlig karakterløs, og man har faktisk svært ved at genkalde en eneste melodi derfra – selv lige efter forestillingen.

Heldigvis er der Lars Mølsted, der med LEGENDALE får lejlighed til at spille på helt andre strenge end i titelrollen som "Klokkeren fra Notre Dame". Dengang var det hans passion og sans for det store drama, der imponerede, koblet med en pludselig – ja næsten chokerende – sårbarhed. I LEGENDALE falder man for den lette elegante tone i spillet krydret med en kejtet humor. I begge forestillinger fremstår han rent sangligt noget nær suveræn – og så har stemmen tilmed en varme, der giver følelsen af nærhed.

Karin Nordly-Holst yder ganske vist som Zelayna forestilligens morsomste præstation, og viser samtidig mere personlighed end som "Frk. Nitouche", der blev en lige lovlig fersk omgang. De øvrige medvirkende kan synge men ikke charmere i samme grad, og så kan to en halv time godt blive lang tid

Men mon ikke Fredericia Teater igen finder melodien, når de senere på sæsonen byder på et mindre skrøbeligt værk? Sikkert er det i al fald, at hvis "Klokkeren fra Notre Dame" for alvor skal vælte publikum om kuld i Det Kongelige Teater til sommer, kræver det , at man kommer de tekniske fejl til livs, der prægede premieren på LEGENDALE.