MIRAKLET PÅ HUDSONFLODEN

★★★★☆☆

Få amerikanske filmskuespillere har forvaltet deres talent så fornuftigt som Tom Hanks. Fra mere eller mindre platte komedier til en position som Hollywoods mest driftsikre stjerne – og med en vis portion uskyld i behold.

To Oscars er det foreløbig blevet til, og han kan meget vel score nominering nummer seks for en værdig og respektfuld indsats som piloten"Sully" (filmens originaltitel), der nødlander et fly med 155 passagerer på Hudsonfloden i New York. Sully bliver udråbt til helt – lige indtil den dag, hvor forsikringsselskabet får en mistanke om, at Sully måske kunne have nået at flyve tilbage. Det bliver starten på en uhyre belastende tid for Sully og hele hans karriere kommer pludselig i fare.

Clint Eastwood beretter sobert, kyndigt og en temmelig konservativt om Sullys trængsler. Effekterne indpasses klædeligt i historien og resultatet bliver en film, der minder mere om "Flight" med Denzel Washington end de mere kulørte Airport-film. Hanks får endvidere overraskende fin assistance af Aaron Eckhardt som Sullys kollega, mens Laura Linney nøjes med at levere en rutineret indsats som Sullys viv.

MIRAKLET PÅ HUDSONFLODEN ender dog som opbyggelig filmunderholdning med noget på hjertet. Respekt for alderdommen synes at være ledemotivet i Eastwoods film, og det har den 86-årige instruktør da også efterhånden fortjent.